Siguranta in transportul de marfa

Piața in ziua de azi functioneaza pe conceputul " vreau și vreau chiar acum". Nu există altceva mai bun decât a obține produsul cât mai curând posibil. Dar care sunt costurile acestui mod de gândire? Tot ce se poate spune este că poate fi o modalitate foarte costisitoare.

Articolul de fata nu a fost scris cu scopul de a speria pe cineva sau pentru a schimba modul în care produsele sunt expediate. Știm cu toții că produsele sunt expediate in functie de “cerere si oferta” pe piata și ajuta la o mentinerea economiei la un nivel constant si în condiții de siguranță, fara a avea cresteri sau scaderi bruste care ar putea insemna dezastru.

După cum știm cu toții, există multe moduri de a transporta marfă, precum: Aer, sol și maritim.Există multe probleme de siguranță cu transportul aerian sau cel naval, dar pericolele trebuie sa le acoperim în acest articol sunt legate de siguranța transportului prin intermediul camioanelor. Foarte multa marfă este livrata zilnic cu ajutorul camioanelor de toate dimensiunile. Cu aceasta crestere deosebita de trafic pe drumurile europene din ziua de azi, nu este loc pentru greseli. O greșeală poate provoca daune grave, vătămări corporale sau chiar decesul persoanelor implicate.

resturi cauciuc

Cel mai mare pericol ar fi resturile lăsate pe autostrăzi. Resturile variază de la geamul spart la piese din cauciuc, care sunt aruncate de vehicule de toate dimensiunile . Moloz mai periculos provine de la camioanele de transport marfa cu anvelope de 18 roți. Nu spun că resturile vin doar din cele cu 18 roți, pentru că de fapt, resturile provin din toate vehiculele care circulă zi cu zi pe drumuri.

Mi-ar plăcea ca in acest articol doar să subliniez pericolele de moloz de pe drumuri și cum se pot evita daunele vehiculelor sau o posibila vătămare corporală la lovirea resturilor.

Un lucru pe care un motociclist il poate face pentru a preveni un eventual accident si a-I pune in pericol și pe ceilalți este o reducere a vitezei si încercarea de a nu lovi molozul sau resturile de pe drum în condiții de siguranță. Uită-te mai departe și fereste-te mereu de condițiile rele de drum.

Prin păstrarea și verificarea presiunii in pneuri asigurati o călătorie mai sigura pentru toată lumea. Amintiți-vă, toti soferii trebuie sa isi asume responsabilitatea de a duce masina lor la mecanic, care trebuie sa verifice starea vehiculului si mai ales anvelopele . Mai jos puteti gasi un video informativ despre verificarea anvelopelor inainte de a porni la drum.

Creati cont Gratuit Inregistrati-va